Gezonde chocolade brownie met walnoten.

Maurita's Healthy Brownie

Ingrediënten

Zo maak je het!

  1. Schil de zoete aardappelen, breng ze in kokend water en laat koken tot ze gaar zijn. Vervolgens pureer je de zoete aardappelen en laat je ze afkoelen. 
  2. Neem een kom en meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg de baking soda als laatste toe. Bewaar de helft van de walnoten zodat je het al topping op de brownie kan gebruiken. 
  3. Neem een vierkante bakvorm. Vet het in met olie en bestrooi het met cacao poeder of gebruik bakpapier. Giet vervolgens het beslag in de bakvorm. 
  4. Verwarm de over voor op 180°C en laat de brownies 25 minuten bakken. 
  5. Test of de brownies klaar zijn door er een tandenstoker in te prikken. Blijft er geen beslag aan hangen? Dan zijn je brownies klaar. 
  6. TIP: Werk je brownie af met walnoten en chocolate chips. Je kan het in de deeg of als topping gebruiken.  
Smakelijk!