Versierde chocoladetaart in bovenaanzicht

Chocolade Cake met hazelnoten

Ingrediënten

  • 130g havermeel
  • 100g hazelnootmeel
  • 30g cacaopoeder
  • 60g ahornsiroop
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 225g yoghurt of
  • kwark
  • Scheutje citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 40g pure chocolade
  • 1 tl baking soda
  • 40 g hazelnoten
  • Stukjes pure
  • chocolade
  • 30g gesmolten
  • kokosolie/boter

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 170° C.
  2. Vet de cakevorm in met kokosboter en bekleed met bakpapier.
  3. Meng alle droge ingrediënten.
  4. Los de baking soda met het citroensap op en roer dit door het beslag.
  5. Schenk het beslag in de cakevorm.
  6. Garneer de cake met de geroosterde hazelnoten en de stukjes chocolade.
  7. Bak de cake in 40 à 45 min. goudbruin en laat afkoelen buiten de oven.
Smakelijk!