groentenchips rode biet en aardappel

Homemade healthy chips

Ingrediënten

  • 800g vastkokende aardappelen
  • Kruiden naar keuze 
  • Olijfolie 

 

Wil je eens wat anders dan aardappelchips? Gebruik dan jouw favoriete fruit of groenten. 

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van maximaal 2 millimeter. Laat de plakjes 30 min. in koud water met een beetje zout rusten. 
  3. Spoel de aardappelen met koud water af en dep met een theedoek droog.
  4. Besprenkel de schijfjes mer olijfolie en meng voorzichtig. Kruid de schijfjes naar smaak op een met bakpapier beklede baakplaat. 
  5. Laat de chips ca. 10 min. bakken. Keer om en bak nogmaals 10 min.
  6. Laat de chips op de bakplaat afkoelen.  
Smakelijk!